Bereidingswijze:

Klop de dooiers met de helft van de  suiker en de citroensap tot deze lekker dik en romig is , hoe langer je klopt des te luchtiger het word. Neem een schone vetvrije kom en klop hier de  3 eiwitten met het resterende suiker stijf. Voeg deze 2 mengsel samen en spatel dit voorzichtig door.Hierboven zeef je de bloem en de maïzena en spatel ook deze voorzichtig om tot alles een egale beslag is.Spuit een vorm van ongeveer  22/24 cm doorsnee in en giet hier het beslag in. Bak dit in een voorverwarmde oven (170graden) in 30 minuten gaar.
Zo nu even tijd om een kopje thee te zetten dan gaan we zo verder met de crème en amandelen.
Heb je een anti aanbak koekenpan dan is dit goed want hierin leg je de geschaafde amandelen zonder olie  en roostert ze op het vuur wel er bij blijven want dit gaat in ene heel snel en dan verbranden ze en dat smaakt bitter. Het kan ook in de oven op bakpapier maar dan moet je er wel bij blijven. Laat dit afkoelen op een stuk keukenrol papier.
Inmiddels is de taart klaar en laat je hem flink afkoelen (wat is hij mooi luchtig hé).
Met een beetje handigheid snijd je de taart met een scherp kartel mes in drie lagen (let op, bij deze taart wordt de onderste plak de bovenste omdat hij mooi recht en vlak is )
De grand marnier  crème is als volg: Neem het recept van de crème au beurre en voeg als laatste als  de crème klaar is de grand marnier toe. De opmaak van de taart is het leukst neem de bovenkant van de taart want dit word de bodem en smeer dit in met de grand marnier crème, neem de middelste plak en smeer deze in met de jam en leg dit met de jam kant naar beneden bovenop de crème,nu smeer je op de middelste plak weer een laag crème, als laatste smeer je de laatste plak in met jam en leg deze weer met de jam laag op de crème.  De taart is nu bijna klaar smeer de zijkant ook met de crème en druk  hier de geroosterde amandelen tegen aan.
Het afwerken van de taart met de vruchten is geheel naar eigen smaak daarna nog even de taartina eroverheen (lees goed de aanwijzingen op de verpakking) Het is veel tekst maar als je hem eenmaal gemaakt hebt dan is het een makkie ik maak deze heel vaak . Knap gedaan hoor!!!

Liefs PEGGY
recept
home
mail


Eenvoudige vruchten taart lactosevrij

Ingrediënten:
80 gram bloem
30 gram maïzena
6 eidooiers
125 gram suiker
1 theelepel citroensap
3 eiwitten
Crème/grand marnier:
2 eidooiers
100 gram suiker
250 gram suiker
1 zakje vanille suiker
2 of 3 theelepel grand marnier (wat jij lekker vind)

Afwerking:

Doosje aardbeien
(ander fruit is natuurlijk ook goed)gewassen en ontkroond
1 zakje taartina (helder)
1 groot zakje geschaafde amandelen(of 2 kleintjes)
1 pot aardbeienjam(gezeefd


WYSIWYG Web Builder